صفحه شخصی رسول والی   
 
نام و نام خانوادگی: رسول والی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کاردانی عمومی - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراحی سه بعدی
تاریخ عضویت:  1390/01/14
 روزنوشت ها    
 

 زیرگذر خیابان سجاد..عقل یا احساس؟ بخش عمران

6

این روزها همه ی شهروندان اصفهانی بخصوص راننده ها، از وضعیت بغرنج ترافیک خیابان های شهر باخبرند. وضعیتی که طی چند سال اخیر با افزایش جمعیت خودروها به شدت آزاردهنده شده است. البته مسوولان عزیز هم دست روی دست ننهاده اند و با صرف وقت و هزینه و نیروی بسیار در جهت رفع این معضل تلاش ها کرده اند.

در این بین سوالی که به شدت ذهن نگارنده حقیر را درگیر خویش کرده است، توجیه طرح زیرگذر خیابان امام سجاد(ع) است. برای شخصی چون من که مسیر هر روزه اش گذر از مسیر میدان احمد آباد-خیابان بزرگمهر-خیابان سجاد-میدان آزادی بوده و هست، درک چرایی و چگونگی این تصمیم گیری بشدت مشکل مینماید.

به زبان ساده تر تنها نقطه ای که هیچگونه بار ترافیکی را تحمل نمیکرد همان نقطه ایست که در حال حاضر بوسیله ی زیرگذری 77 میلیارد تومانی مزین شده است. این در حالیست که هنوز هم سرنشینان خودروها ناگزیرند دقایقی طولانی در نقاط پرترافیکی چون چهاراه آپادانا و چهار راه شیخ صدوق در همین مسیر و بسیار نقاط دیگر در سایر مسیر ها ازجمله چهار راه باهنر(به تازگی میدان 25 آبان اگر اشتباه نکنم) در خیابان کاوه، وقت ارزشمند خود را به دست گره های ترافیکی بسپارند.

البته ناگفته نماند که درک و سواد حقیر از مسایل پیچیده ی عمرانی اندک و ناچیز است. لذا از دوستان و همشهریان گرامی درخواست دارم خطای مرا بپوشانند و مرا از جهل خود با خبر سازند و اگر احیانا با بنده هم عقیده اند با این نوا هم نوا گردند.

با تشکر از وقتی که گذاردید.

شنبه 29 بهمن 1390 ساعت 10:23  
 نظرات    
 
مهدی رجالی 01:15 یکشنبه 30 بهمن 1390
0
 مهدی رجالی
سلام
شاید دلیلش تسهیل ارتباط بین رینگ های دوم و سوم ترافیک شهر باشه.
هرچند که رینگ سوم از بعد از پل غدیر مسدود مانده، ولی امیدوارم هرچه زودتر این مسیر آزادسازی و باز شود.
امیراصلان فیلا 11:25 یکشنبه 30 بهمن 1390
2
 امیراصلان فیلا
دوست عزیز دقدقه بجای شما را درک می کنم.
از منظر شهرسازی این موضوع مختص به خیابان سجاد نیست و حقیقت این است که این خرج های هنگفت مانند اورتودونسی کردن بسیار پر هزینه دندان هایی است که ریشه خراب دارند. ابتدا باید ریشه (زیربنا) معالجه شود. این دست اقدامات تلاشی هستند برای "شبیه به شهر مدرن کردن شهر" و خیلی زود اثر بخشی آنها محل سؤال خواهد بود. علت ساده است. اگر -به فرض صحیح انگاشتن جراحی های شهر و خیابان کشی های عدیده- سرعت خیابان کشی ها توسط یک شهرداری توانمند مانند شهرداری اصفهان را a و سرعت اضافه شدن خودروی شخصی به ناوگان حمل و نقل و تشویق غیرمستقیم به استفاده از آن را b فرض کنیم، همواره b مقداری بزرگتر خواهد بود.

گفتنی است -به نقل از استاد فرشاد نوریان، دانشیار گروه شهرسازی پردیس هنرهای زیبا- در خیلی از شهرهای اروپایی سرانه مالکیت خودرو بیشتر از شهری مثل اصفهان بوده و سطح معابر آنها از سطح معابر اصفهان کمتر است. موضوع در میزان پیاده-دوست یا دوچرخه-دوست بودن شهر و در نتیجه میزان "استفاده" از خودرو است که توسط یک ناوگان کارآمد حمل و نقل عمومی می تواند تکمیل شود.

برای درک بهتر ماشیم محور شدن اصفهان به یک مثال اکتفا می کنم:
اگر در یک عصر -حتی وسط هفته- با دوچرخه شخصی به میدان انقلاب بروید، اگر به منظر شهری اهمیت بدهید و تصمیم بگیرید دوچرخه تان مزاحم دیگران نباشد، هیچ یک از 3-4 پارکینگ موجود، پذیرای شما نخواهند بود و پس از برخورد نامناسب دربان آنها با شما، مجبور خواهید بود دوچرخه را به یک درخت یا صندوق صدقات ببندید...! و این در بطن خود متضمن این معنا است که فرسنگ ها از مسیر توسعه پایدار فاصله داریم.
سید ابراهیم موسوی نژاد 18:04 یکشنبه 30 بهمن 1390
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
ترافیک مشکل ما ایرانیهاست.
یه جستجویی توی دانشگاهای خارج از کشور بکنید.
درس ترافیک رو عبور و مرور معنی م کنند ولی ما دانشجو ها این درس رو گلابی بعنوان یک
درس اختیار برای پاس کردن میگذروندیم. البته به معنی شلوغی توی خیابونها!!!